Smit events op Twitter

Over Smit events

Smit events is eind 2011 opgericht door Henk Smit vanuit een jarenlange ervaring als adviseur en projectmanager bij nationale sportkoepel NOC*NSF. Geïnspireerd door het Olympisch Plan 2028 heeft Smit events zich ten doel gesteld bij te dragen aan het verder professionaliseren van (top)sportevenementen in Nederland. Alsmede het optimaliseren van de maatschappelijke (en economische) meerwaarde van (top)sportevenementen, onder andere door het organiseren van side-events.

Het verwerven en organiseren van (top)sportevenementen is een uitdagend proces en behoort vaak niet tot de corebusiness van de opdrachtgever. Hierdoor ontbreekt vaak de benodigde kennis en expertise. Door beter gebruik te maken van – en voort te bouwen op – bestaande kennis en expertise kan de professionaliteit van (top)sportevenementen een stap verder worden gebracht en kan de potentiele meerwaarde van (top)sportevenementen beter worden benut.

Smit events is voor u een vertrouwd aanspreekpunt voor uw vragen over het verwerven en organiseren van (top)sportevenementen en side-events. Daartoe investeert Smit events continu in het opbouwen, delen en inzetten van benodigde kennis en expertise.

Als adviseur en projectmanager bij NOC*NSF heeft Smit jarenlang zijn meerwaarde bewezen voor de georganiseerde sport. Zo ook op het gebied van (top)sportevenementen:

  • In 2005/2006 was Smit als assistent projectmanager betrokken bij de bidfase voor het European Youth Olympic Festival 2011 in Utrecht.
  • In 2007/2008 was hij als projectmanager (mede) verantwoordelijk voor het succesvolle bid voor het European Youth Olympic Festival 2013 Utrecht.
  • In 2008 voerde hij als projectmanager, in samenwerking met de G4, een eerste verkennend onderzoek uit naar de haalbaarheid van de Youth Olymic Games in Nederland. In dat jaar voerde hij, in samenwerking met Rotterdam Topsport en gemeente Rotterdam, tevens een verkennende oriëntatie uit naar de (mogelijke) organisatie van European Master Games in Rotterdam.
  • In de periode 2009 – 2011 was Smit namens NOC*NSF betrokken bij de organisatie van het European Youth Olympic Festival 2013 in Utrecht.

In deze periode benutte Smit de mogelijkheid om in het buitenland bij meerdere evenementen een kijkje in de keuken te nemen, waaronder:

  • European Master Games 2008 in Malmö (Zweden)
  • European Youth Olympic Festival 2009 in Tampere (Finland)
  • European Youth Olympic Winter Festival 2011 in Liberec (Tsjechië)
  • European Youth Olympic Festival 2011 Trabzon (Turkije)

Smit maakt sinds 2009 deel uit van het Platform Event Managers van Olympisch Vuur, waar het uitwisselen van kennis tussen eventmanagers centraal staat.

Smit events wil de door haar opgedane kennis en ervaring graag inzetten om uw ambities waar te maken.